tisdag 13 augusti 2013

Jubileum / AnniversaryJUBILEUM

Det är lite sent att fira detta jubileum, men i fredags var det precis tre månader sedan jag startade min blogg!
Det är jättekul att så många hittat hit och att det är så många som länkar till min blogg från sina egna bloggar, samt att det är många som kommenterar alla inlägg. Tack så mycket! 
Jag tycker det är jättekul att blogga om stickning och garnrum och garnfärgning och allt vad det nu är, och planerar att fortsätta göra så även framöver. 

Det är väldigt inspirerade och motiverande att blogga på det här sättet, och det är jättekul att så många kommenterar och följer bloggen!

Nu är det dags för en jubileumstävling! 
Skriv en kommentar på det här inlägget om vad som inspirerar dig vad det gäller just stickning! Det kan vara allt från garnets struktur till färger och landskap. Precis vad som helst. 
Tävlingen pågår i en vecka, till midnatt tisdag den 20 augusti 2013. Vinnaren kommer att väljas slumpvis och tillkännages här i min blogg.
Jag blir inspirerad av att se att jag kan forma garn till ett plagg (eller något annat, för den delen). Att jag kan ta vad som i princip är bara en tråd och efter ett tag blir det en tröja. Det är väldigt inspirerande för mig. :)

Priset är en härva sockgarn som jag färgade här hemma i köket för bara ett par timmar sedan. 


OBS! För dig som är kattallergiker kan det vara bra att veta att det finns två katter här hemma och att jag inte kan garantera att garnet är 100% kattfritt (även om jag försöker så gott det går, naturligtvis). 

Sticka lugnt! 

/ StefanANNIVERSARY

It's a bit on the late side to celebrate this anniversary, but last Friday it was exactly three months since I started my blog!
It's so nice that so many people have found their way here and that so many people put up links to my blog on their on blogs and that so many comment on the blog entries. Thank you so much!
I really enjoy blogging about knitting and yarn rooms and yarn dyeing and everything and I plan to continue to do so.

It's very inspirational and motivating to blog like this, and it's so nice that so many comment on the blog and follow it!

It's now time for an anniversary contest!
Write a comment on this blog entry about what inspires you when it comes to knitting!
It can be anything from the structure of the yarn to colours and landscapes. Anything.
The contest will be going for a week, until midnight (Swedish time) on Tuesday, August 20th 2013. The winner will be selected randomly and announced here in my blog.
I get inspired by seeing that I can transform yarn into a piece of clothing (or something else, for that matter). That I can take what is in essential string and after a while have a sweater. That's very inspiring to me. :)

The prize is a hank of sock yarn that I dyed here at home in the kitchen just a couple of hours ago. 


If you're allergic to cats, please note that I do have two cats at home and that I can't guarantee that the yarn is 100% cat free (even though I try my best, of course). 

Happy knitting!

/ Stefan

72 kommentarer:

 1. Jag blir inspirerad av alla underbara saker som stickvänner visar på online stickcafe. För att inte tala om lyckan att få hem en fin härva garn,men det ska vara en härva. Det är en själens upplevelse att se garnet och känna på det. DET är inspiration för mig
  Eva

  SvaraRadera
 2. Stickare som just du ;inspirerar jättemycket! Och alla som frikostigt bjussar på både sina alster och ibland lite av sig själva.♡Internet♡stickcafe ♡bloggar♡ravelry och ♥ tävlingar!

  SvaraRadera
 3. En vacker färg, ett underbart garn, ett fint mönster, samtal med likasinnade... Det finns massor med inspiration att hämta, om man bara vill se det!

  Ett sånt underbart garn, önskar jag har Fru fortuna på min sida den här gången :)

  SvaraRadera
 4. Färgen och färgkombinationerna! Just det nystanet du lottar ut är inget jag skulle valt, men för den sakens skull betyder det inte att sockarna jag kommer sticka av det inte blir bra. Jag vill vinna den härvan! (Dessutom spelar du bra ;-)

  SvaraRadera
 5. Ojoj, klart jag måste testa turen =)

  Det som inspirerar mej inom stickning,det är mycket.
  Det kan vara blommor i min trädgård, som kan ge mej ideer, om färger jag kan kombinera, som jag annars kanske inte skulle ha tänkt på att använda.
  Allt fint som finns i olika bloggar och hemsidor, se vad andra gör när jag är på stickcafeer, och så har jag min allra största inspiratör, min barndomsvän Sonja Löwenberg, som är min guru inom stickning och formgivning, men även om att våga, inte bara när det gäller detta, utan även när det gäller livet som sådant.

  Sen så ger stickningen väldigt mycket, t.ex. är det nåt som, även om allt runtom havererat och är utom min kontroll, så kan jag med hjälp av garn och stickor, rensa tankarna ett tag,och det jag har i händerna, är nåt jag själv kan påverka slutresultatet av.


  Jag är väldigt glad över att ha fått förmånen att träffa dej och Patrik, att ha fått börja lära känna er.

  Kram till er båda

  Ingrid

  SvaraRadera
 6. Inspireras mycket av garnernas färger och känslan när jag tar i garnet. Det är underbart att kunna skapa olika plagg och se hur olika färgställningar passar till olika saker. Älskar flerfärgade garner med flytande långa färgrapporter men det är också läckert med enfärgat ibland eller med mer melerade garner. Naturmaterial blir finast. Kul att läsa din blogg och vill förstås vara med och tävla om den vackra garnhärvan. :)

  SvaraRadera
 7. Oj vad kul. Det som inspirerar mej är allt som man hittar "ute" på bloggar odyl, stickade strumpor, vantar, färger, garn, sköna stickor, ja allt som är garnrelaterat. Jag har börjat med sockor och vantar för inte så länge sedan och bara älskar att sticka sockor och vantar, gärna med fina flerfärgsmönster, blanda färger och sticka på. Det är så härligt när det växer "ur" händerna. Jag hoppas på turen och håller mina tummar. Kram sytanten

  SvaraRadera
 8. Jag blir inspirerad när jag hittar det perfekta garnet att arbeta med. Det perfekta garnet kan vara allt från mjukheten, färgen, tjockleken you name it! Jag älskar melerade garner!!! Det jag ser framför mig när jag ser ditt fina garn är en jättefin sjal!! jag som är sjalgalen =) Nu blev jag väldigt inspirerad av att göra en sjal!!

  tack för en himla bra blogg och roligt med tävling!

  Mvh Sofia

  SvaraRadera
 9. stickning är mitt livselexir.jag vaknar ofta i 05-tiden på morgonen med en ny ide som ska provas och då är det bara att sätta igång.det känns som ideerna mognar under natten.även färger är viktiga för mig och jag älskar regnbågens färger som jag gjort både sängöverkast,mattor,sjalar mm. mvh liselotte

  SvaraRadera
 10. Fascinationen över hur att se något växa fram. Att se ett garnnystan förvandlas till en tröja eller en socka eller vad det nu är.. Och den helt fantastiska känslan av att "den här har jag gjort själv", att få en fin kommentar och kunna svara "tack, jag har gjort den själv".

  SvaraRadera
 11. Det som inspirerar mig är att se vad andra har stickat eller ett vackert mönster. Det är tack vare alla fina sjalar jag har sett på Online Stickcafé som jag har utvidgat min stickrepertoar från tröjor till spetssjalar.

  SvaraRadera
 12. min glädje o passion när det gäller stickningen är att när man få känna garnets struktur mellan fingertopparna samtidigt som man genom små kroppsrörelser kan skapa en produkt som man blir så stolt över o kärlek för.
  Att sen kunna skapa olika mönster som växer fram mellan sina händer är en glädje. För mig har stickningen blivit som en djup meditation som tömmer alla andra sinnen och man bara är i en skapande sfär.

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Det som inspirerar mig mest är att sitta och bläddra och titta på alla alster på Ravelry och Online Stickcafé. Plötsligt hittar man något som talar rakt till ens hjärta och den härliga stunden av garn-sök påbörjas. När sedan garnet är funnet och man sitter hemma med garn i ena handen och mönstret i andra infinner sig den där totala känslan av lycka och förväntning... Helt underbart! :)
  // Angi (www.angishorna.blogspot.com)

  SvaraRadera
 14. Min inspiration får jag från allt vackert jag ser på sidorna här där andra stickar men också från mig själv. Att sticka det är att ha kontakt med sig själv, det är lite som meditation, total avslappning och njutning.

  SvaraRadera
 15. Jag inspireras av alla olika människor stora som små unga som gamla i olika miljöer som tex. förra vintern gjorde jag en knasig ugglemössa till min son som går estet/musik och som kallar sig crazy legs bara för att han sticker då han går lite speciellt pga. en skada alltså fick han en crazy uggla att ha på huvudet det hela slutade med över 100 olika mössor på olika människor.
  Alla hade sina önskemål och vad som passade dom och mycket kan man ju känna om man är nära en annan människa till och med en del av lärarna ville ha sin egna mössa en del ville ha deppiga en del mer åt emo hållet några knasiga monster blev det också och massor av glada kärleksfulla med hjärtögon sen blir jag även väldigt inspirerad av alla årstider vi har här i Sverige alla vackra färger men även kul när man är tex. på Island att sticka i deras ullgarner som är lika karga som landet men så robusta som bara en Islänning med sin lilla häst kan bli och som har alla vackra färger garnet är så att man ibland kan sticka sig på höstråna som råkar vara kvar i
  men ibland kan jag också bli sugen på ett mjukt fin lingarn som bara är så vackert men den totala lyckan är att man KAN skapa =)

  SvaraRadera
 16. Jag kan se ett höstlöv, och tänka...DE färgerna vore vackra i en stickning..., men jag kan också se en människa och tänka OJ, vad hon/han skulle klä bra i mitt stickprojekt....Tja, sanningen är att jag inspireras av allt...men oftast lever garnet sitt eget liv, och berättar vad det vill bli för något!

  SvaraRadera
 17. Roligt att få tänka till varför har jag blivit så inspirerad efter att varit helt utan stickning i 20 år.
  Jo On line Stickcafé bekräftade mig med många fina kommentarer då jag lade in bild på mina babysockor som ligger mig varmt om hjärtat.
  Sedan har vuxensockor också blivit min inspiration. Så många stora och små blir så innerligt glada.
  Ja - det är nog BEKRÄFTELSE som är det största och därför vill jag bara fortsätta!
  Pax hälsning Gerd

  SvaraRadera
 18. Hej!Jag vill ju gärna vara med och testa lyckan! Färger! Alla färger men särskilt blåa nyanser inspirerar mig till att skapa något med mina händer, vad som helst!

  SvaraRadera
 19. Utmaningar inspirerar mig, jag tittar på ett mönster och tänker "Det här kommer aldrig att gå" och sedan så tar envisheten över och jag frågar andra stickare, söker information på internet, repar upp och gör om så att jag till slut har lärt mig något nytt!

  SvaraRadera
 20. Ära vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden.
  jag hittar enorm inspiration och glädje i mottagarens ögon. Att jag kan skapa något i mitt terapeutiska tillstånd som ger någon annan glädje inspirerar mig dels att sticka mer men också att lära mig nya tekniker för att bli bättre själv. Om man sen nångång kan få sticka i ett mumsigt lyxgarn i favorit färgen lila är jag i himmelriket på besök.
  Tack för en toppen blogg Stefan

  SvaraRadera
 21. Jag inspireras av att garnet och färgerna växer fram under arbetets gång.. Allra mest spännande är det med flerfärgade garn som blir olika nästan varje gång---

  SvaraRadera
 22. Jag inspireras ofta av färger, strukturer och vackra garner, det gör så klart att jag har en massa olika projekt på gång i mitt huvud hela tiden. Jag stickar för att det ger mig så otroligt mycket, både ro i själen och att det blir så otroligt vackra saker av bara en tråd.

  SvaraRadera
 23. Hej! Det är väldigt olika vad som inspirerar just för dagen men oftast är det färgerna, ibland garn jag har liggande och ibland utmaningen.
  Jag älskar färgerna som alla ni som färgar trollar fram.

  Kram

  SvaraRadera
 24. Den största inspirationen för mig är färg. Älskar färger och färgkombinationer i alla dess sorter. Sen är förstås strukturen i ett garn också viktigt och jag är lite noga med vilka garner jag gillar. Men jag kan verkligen förälska mig i ett garn med de rätta färgerna. :)

  SvaraRadera
 25. Jag inspireras av allt. Det kan vara allt från färg till vad folk har på sej och framför allt vad andra stickar. Älskar att suga i mej inspiration från omgivningen.

  SvaraRadera
 26. Garn överhuvudtaget inspirerar mig. Att kunna få ihop ett par vantar av effsingar från en pläd är alltid en utmaning. Eftersom jag vävt mycket plädar har det blivit över en hel del effsingar som jag knytit ihop och sedan stickat av. Knutarna får vara kvar på insidan så de blir extra varma.

  SvaraRadera
 27. Jag blir otroligt inspirerad av färger. Färgerna på garn är egentligen det enda viktiga. Det är det som avgör vad garnet kommer stickas/virkas till. Kvalitet och garntyp kommer i andra hand. Älskar garn med många färger, jag kan stå i en affär och komma på idéer hur länge som helst! Som det garnet som är priset, fantastiska färger!!

  SvaraRadera
 28. För mig så är stickning avkoppling och rogivande, för mig är det som meditation. Jag stickar i naturliga garner, alltså inte ex akryl. Kul att kolla på din blogg. Första gången jag är här. Nu ska jag titta lite mer :D

  SvaraRadera
 29. Vilken bra idé med tävling!
  Jag kan inspireras av allt möjligt. En bild, en känsla, en tanke, en färg, allt kan föda idéer om nya stickprojekt. Som mest sugen på nya projekt blir jag ändå av fina garnbilder. Det finns inget som kan reta sticktarmen så mycket som en riktigt snygg garnbild. Dina bilder på dina egenfärgade garner, Stefan, är riktiga dregelobjekt och jag kan bli oerhört köp- och sticksugen av dem. Så jag ser fram emot flera såna. :)

  SvaraRadera
 30. Jag blir inspirerad av en tavla, en väggmålning på ett slott eller i en kyrka, en klänning jag ser eller ett bara ett nystan som verkar härligt. Men det kan också vara en illustration i en barnbok eller ett snyggt plagg i en TV-serie eller film, gärna historisk. Jag är lycklig och tacksam så länge de där stunderna av inspiration kommer till mig. Det är inte alltid de blir färdiga resultat, men de hamnar i alla fall i min idébok som en skiss eller anteckning redo att plockas upp när jag får tid :)

  SvaraRadera
 31. Ett skönt garn i vacker färg ger inspiration

  SvaraRadera
 32. Jag får inspiration från er som bloggar och visar era alster. Färgerna får igång mig. Ibland de glada, knalliga, sprakande färgerna men oftast tilltalas jag av jordtoner, mustiga gråbruna nyanser som kan lysas upp av en enda vacker lysande komplementfärg.
  Gillar ditt garnrum! Mina garner bor lite här och där i kassar, korgar och lådor...
  Tack för en skön blogg!

  SvaraRadera
 33. Garn är glädje, lycka... Katter är glädje, lycka.... Båda kan klappas, när tokvärken är som värst - klappas garnet och katter tröstar... De kräver inget annat än en famn att ligga i, intill, nära... De båda(?) garnet och katterna (det ska vara två ;) ) är livets guldkant... :D
  Må så grankott...
  Bim HD

  SvaraRadera
  Svar
  1. GRATTIS! Du vann! :)
   Maila mig din adress (adress finns i senaste blogginlägget), så skickar jag garnet på posten!

   Radera
 34. Hej!
  Just nu har jag sjunkit djupt ner i disktraseträsket :-) vet inte hur det gick till, var oerhört skeptisk först... Du inspirerade mig i att börja sticka disktrasor, stickat flera stycken nu från ditt mönster som jag hittade via online-stickcafé på facebook.
  Ha en skön helg!
  Carina

  SvaraRadera
 35. Ja, vad inspirerar mig när det gäller stickning? Naturligtvis färger. Att se en snygg tvåfärgad sjal, och sedan sitta och tänka ut vilka färger jag vill ha, och vilka färger som skulle passa den och den...Jag stickar mestadels för att tömma hjärna, en slags meditation tycker jag. Och sen att blodtrycket sjunker, det är ju bara en bonus.

  SvaraRadera
 36. Jag kan bli inspirerad av allt omkring mig. Färgen på ett gammalt hustak, en pelargon, en servett.
  Ibland talar garnet till mig. Jag står på garnaffären och vet direkt vad det ska bli.

  SvaraRadera
 37. Grattis till 3-månadersjubiléet!
  Jag vill förstås vara med i utlottningen.
  Inspireras av färgerna i naturen VARJE årstid, Ravelry och fantastiska stickbloggar!

  SvaraRadera
 38. Det som driver och inspirerar mig till att sticka och virka är tekniken att sammanlänka garn från en lång tråd till ett tygstycke. Jag blir också väldigt driven av att ha en idé i huvudet som jag sedan förverkligar.

  Det mesta i livet är rätt krångligt och kräver att man tänker och anstränger sig men handarbete är bara så enkelt för mig . Jag behöver inte tänka eller oroa mig utan jag bara gör och lyckas. Jag måste försöka lära av mig själv där även när det gäller annat.

  Trevlig blogg det här!

  SvaraRadera
 39. Grattis till 3- månader! Generellt sett är det lugnet som infinner sig när jag får ett par stickor i händerna, sen är det inte så viktigt vad det är för nåt men det som driver mig extra är när jag gör nåt till någon annan.. Har sett dej då o då på fejjan och tycker du är fenomenalt duktig, alltid nåt nytt man lär sej! Må gott =)

  SvaraRadera
 40. Allt mitt handarbete går lite i perioder men skulle jag inte ha varken garn eller stickor så skulle jag klättra på väggarna. insperationen kommer när man ser någon annan som håller på eller om man springer på någon härlig färg ja vardagliga saker
  Camilla bjursås

  SvaraRadera
 41. Grattis till tre månaders bloggeri! Jag följer den och dej och inspireras av att bläddra här och se vad du gör och njuter av alla de vackra garnerna.

  Med fyrtio kommentarer innan jag skriver kan det vara svårt att komma med nåt nytt som sticker ut så att just jag får vinna ditt fina nystan. Därför läser jag inga av kommentarerna nu.

  Jag inspireras också av möten och samtal med andra människor, av mina vänner, min familj, andras bloggar. Det kan vara ett ord, en bild, en känsla och mina tankar börjar fantisera. Jag inspireras av naturen, staden, mina cykelturer, färger, former, dofter.

  Har själv katt och tål honom så jag tål med all säkerhet eventuella katthår som följer med garnet om jag vinner.

  Önskar en bra dag!
  Anna

  SvaraRadera
 42. Stort grattis till ditt jubileum! :) Otroligt roligt att följa dina projekt och din blogg!

  När det gäller stickning så inspireras jag mycket bara av att titta på garn.. Tänka vad strukturen, materialet skulle passa till för något och sen till vem färgerna och stilen passar bra till. För att få upp idéerna så hittar jag mycket på Ravelry och Online Stickcafé, där jag tar upp små gobitar som ploppar upp när jag har garnet i handen :-) Vips så blir det (för det mesta) ett spännande projekt som jag inte vill lägga ifrån mig!

  Hoppas du har en bra kväll!
  Emma

  SvaraRadera
 43. Grattis till tre månader av finfint bloggande.

  Inspiration är en märklig sak i mitt liv. Ibland fyller den mig av att jag ser en form, en sten, en byggnad eller ett mönster. Ibland kan jag gå i timmar bland saker som borde inspirera och vara helt tom. Oftast är det form och struktur som inspirerar mig. På så sätt kan en gråsten med vacker lav på bli en idé till ett plagg, grenarna i en trädkrona få mig att komponera flätmönster... Ibland får jag ett garn i mina händer som ropar vad det vill bli. Ibland är garnerna helt tysta tills de möter rätt inspiration. Så det är svårt att säga vad som inspirerar mig. Det är som om inspirationen är ett eget väsen som ibland berättar för mig om allt det där just jag tycker är vackert...
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 44. Jag blir inspirerad av fint & gosigt garn... Eller sådana vackra bilder på mönsterstickade tröjor från Färöarna, eller någon av de andra öarna med sticktradition, ute i Atlanten. Men mitt tålamod räcker oftast bara till mindre projekt, så därför äger jag många mössor och sjalar. Kanske snart också ett par fina sockor?

  SvaraRadera
 45. Inspiration för mig kan vara en reklampelare på stan med flashiga färger, som jag kan ta med mig i mina kommande raggsockor, eller en fin kombinerad trädgårdsplantering med olika nyanser av blommor. Men inspiration kan även vara att kolla runt på nätet, läsa bloggar och forum...
  Ha de fint!

  SvaraRadera
 46. Ulrika Reinholdsson20 augusti 2013 kl. 23:14

  Framförallt mina stickböcker/tidningar/mönster, precis som Dumbledore älskar jag att läsa mönster och texter om stickning! Stickvänner, bloggar, filmer, musik är också en källa till inspiration, är man nörd så hittar man inspiration till nya projekt precis överallt!

  SvaraRadera
 47. Grattis till jubileumet Stefan. Tre månader har gått fort, och jag ser fram emot att följa dina äventyr lång tid framöver.

  Det som inspirerar mig är att jag med en enda tråd kan skapa vackra ting (ok, jag är lite partisk nu) av en enda lång tråd med hjälp av ett par träbitar och ett enormt tålamod (nybörjare som jag är).

  Förresten - hur tänkte du när du färgade det där underbara garnet i en av mina favoritfärger? Är du medveten om hur bra det kommer se ut i form av ett par sockar på mina fötter? Om inte, lovar jag dig att lägga ifrån mig min nyvarande utmaning och ta fram mina mordvapen (strumpstickorna) och ge dig ett bildbevis, snarast möjligt ;)

  Om jag inte vinner kan du väl i alla fall tala om var vinnaren bor, så jag kan dra på mig en svart hoddie och stjäla garnet en mörk natt - visst?

  Sov gott,
  - Robin

  SvaraRadera
 48. Hej och grattis till en härlig blogg. Naturens färger och former inspirerar mig mest och den person jag skall sticka till.
  /Yvonne Huldt

  SvaraRadera
 49. Grattis till 3 månader!
  Jag blir inspirerad av ett snyggt melerat garn och en bild på något fint stickat eller ett häftigt mönster.
  /Kristina i Simonstorp

  SvaraRadera
 50. Jag handarbetar för att jag klarar inte av att göra något tyngre kroppsligt arbete. Lugnet man får när man stickar i en vacker färg är som att ligga på en strand och inandas havsluften. Tack för massa inspiration du ger med dina vackra handfärgade garner. Pia

  SvaraRadera
 51. Färger inspirerar mig! Att hitta rätt garn till rätt projekt. Att se arbetet växa fram och verkligen se hur garnet ger mönstret liv. /Susanna!

  SvaraRadera
 52. Oftast är det ett specifikt garn som sätter igång min inspiration. Andra gånger kan det vara något jag ser någon annan göra, t.ex på bloggar, OS, Ravelry eller Instagram mfl!

  SvaraRadera
 53. Grattis till bloggandet, tyvärr inget jag kan. Stickat har jag gjort länge med svackor här och där stickcafé online var in källa till ny inspiration och nya stickvänner. Stickar allt möjligt och omöjligt föra pröva och färgat garn är ingen nackdel. Maria Järnry

  SvaraRadera
 54. Jag inspireras av ull!! Har alltid föredragit tunnt ullgarn när jag stickar och ett riktigt mjukt och fint garn, gärna lace, gör mig varm både utanpå och inuti!! Nu för tiden får garnet gärna vara lyxigt och blandat med silke :-)!

  SvaraRadera
 55. Färger som syns - när man vill visa upp sig. Tänk att få visa upp ett par fina fötter, det är väl inte alltid man får chansen till det. Dessutom är garnet jättefint, man känner energi för att sticka med det. Jag vill gärna ha det. Om du väljer mig, så är mailen anitaolss@gmail.com.

  SvaraRadera
 56. Min största inspiration är glädje... Så enkelt är det.
  Garn och mönster som gör mig glad, gärna i regnbågens alla färger och mönster.

  SvaraRadera
 57. Jag inspireras av att känna att jag gör ngt som blir något hållbart. Jobbar med processer i vardagslivet och inget som löser sig i ett nafs. Krävs massor av tålamod och långsiktighet. Därför älskar jag känslan av att skapa ngt som går att ta på relativt snabbt. Att sen garn är det mest underbara som finns att klappa på gör inte saken sämre.

  SvaraRadera
 58. Jag blir inspirerad av att ha ett garnlager hemma, jag behöver ha en hel stash med mjuka mysiga ofta färgglada garner som jag kan gå och klämma, känna och titta på för att hitta inspiration. Helt plötsligt kommer jag på det perfekta projektet för ett visst garn och så sätter jag igång...

  SvaraRadera
 59. Inspireras av att se hur det växer fram något i händerna och de färdiga resultatet. Glädjen och lugnet som de ger :)

  SvaraRadera
 60. Mitt bildskapande är ofta det som inspirerar mej i stickandet. Lek med färger och former. Stilisering drivet till det yttersta, resulterar oftast i ränder.

  SvaraRadera
 61. Jag inspireras av all kreativitet! Det finns inga gränser på vad man kan göra med garn!

  p.s. och jag inspireras av din blogg! :)

  SvaraRadera
 62. Jag bli ofta inspirerad av naturen. Alla färger i skogen matchar med varandra till och med den giftiga röda svampen. Att färga med växter och få det spännande plagget färdigt är verkligen en kick. Helt enkelt jag bli inspirerad av olika färger som jag kan "mixa" ihop genom mina stickningar. /Sirpa

  SvaraRadera
 63. Åh.. Jag inspireras av själva hantverket, av Att göra något som jag behöver eller vill ha, med mina egna händer och som jag kan forma och färgsätta precis som jag vill! Gillar att använda gamla vintagemönster och tekniker men i lite förnyat uförande! Kul med tävling och jag hoppas verkligen att jag vinner ditt fina the färgade garn!

  SvaraRadera
 64. Min inspiration är utmaningen och lärandet.
  I att lära mig en ny teknik, nytt mönster, hur jag ändrar former på det plagg jag stickar, hur olika material beter sig olika i samma mönster, i motståndet att få garnet att göra som jag vill, hur olika färger påverkar slutprodukten lika mycket som materialet. Listan kan göras hur lång som helst då man alltid lär sig nya saker och det finns alltid ett nytt mentalt berg av garn som ska formas som jag vill ha det.

  Väldigt snygg färg på härvan. Ska vara väldigt intressant att fortsätta följa din blogg och se dig utvecklas.

  SvaraRadera
 65. Färgkombinationer kan inspirera mig! Igår satte min svärmor röda blommor i en svart-vit randig 50-talsvas. Det kommer helt klart bli en tröja!!!

  SvaraRadera
 66. Jag blir inspirerad av/i mötet med nya människor. Färgers skiftningar i naturen ger mig inspiration till härliga mönster. Så kul att få omsätta idéer till en färdig produkt som kan brukas.

  SvaraRadera
 67. Jag blir inspirerad av veteranbilar! Härliga färger, former och material! Sen tänker jag bäst när jag kör gammal bil så då kommer inspirationen krypande.

  SvaraRadera
 68. Haha... Jag menar inte att jag tror att ditt gröna garn är färgat med te! Det är telefonon som "spökar" och vill bestämma vad som ska skrivas... Egenfärgade garn ska det stå!

  SvaraRadera
 69. För mig är långsamheten lite av inspirationen. En idé växer sakta fram, och jag får längta lite. I mina händer tar arbetet form, maska efter maska. Det är en stund av kontemplativ kreativitet, en motkultur till nutidens "instant-tänk"

  SvaraRadera
 70. Jag får mycket inspiration av min egen fantasi. Det räcker med att veta att en vän är särskilt förtjust i musik för att det det ska bli en axelvärmare som liknar en flygel, att en annan gillar fåret Shaun för att skapa fram mönstret till en mössa som liknar ett gosigt får, etc...

  Grattis och tack för bloggen!

  Carine

  SvaraRadera
 71. Tävlingen är nu avslutat. Återkommer med vinnare i ett blogginlägg alldeles strax. :)
  / Stefan

  SvaraRadera