lördag 18 maj 2013

Stickningsrummet


Fördelen när man har en sambo som också gillar att sticka och man dessutom råkar bo i en relativt stor lägenhet är att man kan inreda ett helt stickningsrum!

Det börjar bli lite ordning på det nu, efter många timmars nystande och organiserande. Jag har försökt lägga in så mycket som möjligt av garnerna i min "stash" på Ravelry, men jag har inte lagt in sånt som jag bara har ett enda omärkt nystan av eller så. Jag fick för några år sedan ärva en hel massa garner efter min moster (som för övrigt var känd för att sticka så hårt att det "knakade" om garnet när man flyttade stickningen längs stickan), och jag har även fått en hel del växtfärgade garner av min mamma, som hon färgade och vävde filtar av när vi barn var små.
De är i alla fall nu uppnystade och inlagda i hyllor.
Jag vågar inte riktigt räkna hur många nystan det finns här, men det är många!


Det visade sig att garnhärvor fungerar alldeles utmärkt som gardiner! Solen ligger dock på hela eftermiddagarna i det rummet, så jag fick dra ned persiennen, så att garnerna inte bleks där de hänger i fönstret. 


Våra katter fullkomligt ÄLSKAR det nya stickningsrummet! De har redan hittat sina favoritplatser - på filten i soffan och högst uppe på bokhyllan där de kan hålla utkik ända ned på parkeringen nedanför huset genom balkongdörren. Fåtöljen i hörnet är också väldigt populär. 
Tack och lov så bryr sig inte våra katter så mycket om garn, så länge garnet ligger stilla...! Dock var jag tvungen att leka lite med dem i dag när jag sorterade ett hundratal garnnystan som skulle nystas upp med nystmaskinen... Jag satte fast ena änden av ett skräpgarn i nystmaskinen och sedan drog jag ut änden och gick runt med den i lägenheten, drog den under soffan och bordet i vardagsrummet, ut i hallen, in i badrummet, genom köket, in i sovrummet, in under sängen och ut i köket igen... Sen var det bara att sätta sig vid nystmaskinen och börja veva och titta på när de sprang genom lägenheten och jagade garn. :) 


Nu blir det snart middag efter en lång dag med garnerna. Det finns fortfarande en del garner kvar att nysta upp och hitta plats till. Det får nog bli en annan dag, dock. 

/ Stefan


2 kommentarer:

  1. Åh vad härligt att kunna ha ett stick-rum! Hos mig finns dessvärre ingen sådan plats. hittade hit till din blogg idag och tycker den har fått en mycket trevlig start. Planerar helt klart att följa dig i framtiden!

    Ha det bra

    SvaraRadera